Čeka se žalba Noletovih advokata

NOVAKU ĐOKOVIĆU IPAK ODBIJENA VIZA: Ministar poništio odluku suda

Ministar za migracije Aleks Hok posle višednevnog razmatranja odlučio da je na poništi odluku suda i ne dozvoli najboljem teniseru sveta nastup na Australijan openu

Vesti
Autor:
NOVAKU ĐOKOVIĆU IPAK ODBIJENA VIZA: Ministar poništio odluku suda
Foto: Profimedia

Ministar za migracije Aleks Hok doneo je odluku da se Novaku Đokoviću otkaže viza!

Dokumenti o otkazivanju vize su im uručeni istog trenutka kada se ministar Aleks Hok oglasio saopštenjem. Ako ulože žalbu zatražiće "pojednostavljeno suđenje" kako bi se suđenje završilo do nedelje.

Iz tabora Novaka Đokovića se još uvek niko nije oglasio posle donošenja ove odluke, a australijski novinari koji prate ovaj slučaj veruju da će uskoro advokati najboljeg tenisera sveta uložiti žalbu na odluku.

Kako prenose australijski novinari koji pomno prate ovaj slučaj, viza je odbijena "u interesu zdravlja i javnog interesa".

"Iskoristio sam svoje ovlašćenje Zakona o imigracijama da poništim vizu koju je Novak Đoković imao. Iz razloga zdravlja i dobrog reda, sve u javnom interesu. Ova odluka je usledila nakon naloga Saveznog i okružnog suda da, od 10. januara, kojim je poništena prethodna odluka o ukidanju vize. Prilikom ove odluke pažnjivo sam razmotrio sve informacije od ministarstva unutrašnjih poslova, australijske granične snage. Morisonova vlada je čvrsto posvećena zaštiti granica Austalije, posebno u doba pandemije", objasnio je Hok.

Prvi teniser sveta je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije protiv korona virusa, ali mu je odmah po dolasku u Melburn ukinuta viza.

On se od tada nalazio u hotelu koji služi kao prihvatni centar za imigrante, a odmah po odbijanju vize njegov pravni tim je uputio žalbu na takvu odluku.

U ponedeljak je sud poništio odluku Vlade Australije o odbijanju vize, a Đoković se od tada slobodno kreće u Australiji i nastavio je da se priprema za turnir.

On je naveo da je u decembru dok je boravio u Srbiji imao korona virus i da se zbog toga nije vakcinisao.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs