Olakšica svim roditeljima

Počela predaja zahteva za povraćaj PDV-a: Evo kako da vratite novac za bebi opremu!

PDV je moguće vratiti na kupovno mleko za odojčad, kašice, krevetiće, kolica, stolice za hranjenje, auto-sedišta i pelene
Vesti 01.02.2016. - 13:01h
Foto: Profimedia

Roditelji od danas do 17. februara mogu da predaju dokumenta za povraćaj PDV-a na hranu za bebe i bebi-opremu. Zahtev mogu predati roditelji ili staratelji dece do dve godine, a uz obrazac koji popunjavaju i podnose filijali Poreske uprave u mestu prebivališta trebalo bi da dostave i fiskalne račune i njihove fotokopije, prenosi RTS.

 

PDV je moguće vratiti na kupovno mleko za odojčad, kašice, krevetiće, kolica, stolice za hranjenje, auto-sedišta i pelene. Prošle godine povraćaj PDV-a tražilo je oko 61.000 roditelja, a u ovoj godini taj broj bi mogao biti veći jer su uslovi povoljniji. Ukupan iznos koji roditelji mogu vratiti povećan je za 1.100 dinara i sada iznosi 73.847 dinara. Prihodi roditelja koji imaju pravo vraćanja PDV uvećani su za 2.500 dinara, a vrednost imovine roditelja na koju plaćaju porez veća je za 300.000 dinara i sada može da iznosi 24,6 miliona dinara.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...