Nikad zaboravljen

Tucite decu čim primetite da liče na vas: 31 godina od smrti Duška Radovića

Čuveni pesnik, pisac, novinar, aforističar i TV urednik rođen je 29. novembra 1922 u Nišu
Vesti
11:40h Autor:
Tucite decu čim primetite da liče na vas: 31 godina od smrti Duška Radovića
Foto: Youtube Printscreen / TVGameFire

"Da li bi ljudi mogli biti bolji? Mogli bi, ali niko neće prvi da počne.", "Ko prvi devojci – njegova devojka. Ko poslednji devojci – njegova žena.", "Nije zdrava ona pamet koja mnogo zna, a malo može." ovo su samo neki od genijalnih aforizama velikog Duška Radovića, čije srce je prestalo da kuca na današnji dan, 16. avgusta, pre 31. godinu.

Legendarni aforizmi Duška Radovića!

Čuveni pesnik, pisac, novinar, aforističar i TV urednik rođen je 29. novembra 1922 u Nišu, ali je postao legenda Beograda, posebno u vreme kada je budio građane na talasima radija "Studio B", a aforizmi iz ove emisije su kasnije objavljeni u tri knjige „Beograde dobro jutro“.

Osim što je postao beogradska radio legenda, Duško je bio glavni urednik „Pionirskih novina“, urednik Programa za decu Radio Beograda, urednik Programa za decu Televizije Beograd, urednik lista „Poletarac“, novinar „Borbe" i (od 1975. godine) urednik Studija B.

Svečana ceremonija: Obeleževanje 94. godišnjice smrti kralja Petra I Karađorđevića

Kao uspomena na njega, u Beogradu se dugi niz godina održava atletska trka "Sećanje na Duška Radovića“. Neke od njegovih pesama su postale hitovi za decu u izvođenju Dečjeg hora "Kolibri“.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs