Da se nikad ne zaboravi

5 godina od ubistva Tijane Jurić

Njeno stradanje bilo je povod za uvođenje doživotne robije za najteža krivična dela

Vesti
Autor:
5 godina od ubistva Tijane Jurić
Foto: Facebook

Na današnji dan pre pet godina, u blizini sela Bajmok, oteta je i ubijena tinejdžerka Tijana Jurić (15) iz Subotice, čiji je leš posle 12 dana potrage, 7. avgusta 2014, pronađen na smetlištu u somborskom naselju Čonoplja.

Devojčica je, podsetimo, poslednji put viđena 25 minuta posle ponoći, nedaleko od sportskog centra Rata u Bajmoku. Pre zločina, 25. jula, Tijana se vratila s letovanja na kojem je bila s društvom. S njima je provela celo veče, a oko ponoći je krenula kući s drugaricom i drugom.

Međutim, u jednom trenutku se izdvojila i pošla sama nazad ka Rati kako bi prijatelju vratila pozajmljeni duks. Tada je na zemljanom putu pronađena njena patika, ali od Tijane nije bilo ni traga.

Njen otac Igor je nakon ubistva osnovao Fondaciju Tijana Jurić, koja se borila za doživotnu kaznu zatvora za najteža krivična dela. Fondaciju je podržalo oko 160.000 građana, nakon čega su usvojene izmene Krivičnog zakonika kojim se ukida kazna zatvora od 30 do 40 godina i uvodi doživotna robija za najteža krivična dela.

Zbog ubistva tinejdžerke uhapšen je Dragan Đurić (34), mesar iz Surčina, koji je osuđen na 40 godina robije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs