Trodnevni program

Svečana ceremonija: Obeleževanje 94. godišnjice smrti kralja Petra I Karađorđevića

Sutra će biti postavljene replike njegove vojne uniforme, a godišnjica kraljeve smrti biće obležena i otvaranjem izložbe "Reminiscencije jednog kralja" i predstavljanjem projekcije filma "Oplenačka trilogija"
Vesti
10:50h
Svečana ceremonija: Obeleževanje 94. godišnjice smrti kralja Petra I Karađorđevića
Foto: Wikipedia / DIREKTOR, Krunisanje Kralja Petra I Karađorđevića

U crkvi Svetog Đorđa na Oplencu kod Topole sutra će biti održana državna komemorativna ceremonija povodom 94. godišnjice smrti kralja Petra Prvog Oslobodioca, najavljeno je iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Delegaciju Srbije predvodiće državni sekretar u tom ministarstvu Dragan Popović. Uz državne i vojne počasti, kraj vladarevog sarkofaga vence će položiti i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, opštine Topola, kao i udruženja građana koja neguju tradicije oslobodilačkih ratova Srbije.

Počeo Velikogospojinski post: Važi za najkraći, traje do 28. avgusta

Organizator državne komemorativne svečanosti je Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije Vlade Republike Srbije, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Godišnjica smrti kralja Petra Prvog Karađorđevića biće obeležena i u njegovoj kući, sada Ustanovi kulture gradske Opštine Savski venac, prigodnim programima koji će trajati od sutra do utorka, 18. avgusta.

Sutra će biti postavljene replike njegove vojne uniforme, a godišnjica kraljeve smrti biće obležena i otvaranjem izložbe "Reminiscencije jednog kralja" i predstavljanjem projekcije filma "Oplenačka trilogija".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs