Pozvao na akciju

Zabrinut kao deda, otac i stanovnik zemlje: Klimatske promene će nas ubiti!

Pozvao države sveta da preduzmu akciju povodom klimatskih promena
Vesti 06.07.2015. - 21:58h Autor: Beta
Foto: AP

Američki glumac i režiser Robert Redford rekao je da je otišao u UN ne kao glumac već da kao borac za zaštitu životne sredine, otac, deda i zabrinuti građanin pozove države sveta da preduzmu akciju povodom klimatskih promena.

 

Sedamdesetosmogodišnji dobitnik Oskara rekao je da je njegov aktivizam u zaštiti životne sredine počeo pre više od 40 godina i da se pojačao kako je video da opasnost od globalnog zagrevanja raste.

 

NASA upozorila: Potpuno raspadanje grebena starog 10.000 godina!

 

Redford je u ponedeljak na sastanku sa visokim zvaničnicima UN-a rekao da je "vreme za polovične mere i negiranje klimatskih promena prošlo".

 

Foto: AP
Foto: AP

"Preovlađujuća je naučna procena da su klimatske promene stvarne i da su rezultat ljudske aktivnosti", rekao je Redford dodajući da "gde god da pogledamo, umerena klima nestaje".

 

Prema njegovim rečima, misija zemalja članica UN je "jednostavna, koliko i zastrašujuća: spasiti svet pre nego što bude prekasno".

 

Redford se prisetio odrastanja u Los Anđelesu, pred kraj Drugog svetskog rata, kada je to bio lep grad sa čistim vazduhom.

 

NASA upozorava: Zemlja ima groznicu, sve je toplije! (VIDEO)

 

Smatra da mu je "grad koji je voleo oduzet" zbog zagađenja, solitera i autoputeva, pa se preselio i otkrio Sijera Nevadu i Josemiti nacionalni park gde se "upoznao sa lepotom sirove prirode".

 

"Tada sam odlučio da to bude deo mog života, šta god da radim", rekao je Redford dodajući da je od tada "podelio svoj život na dva najveća interesa, a to su umetnost i priroda".

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...