Borba protiv nasilja nad ženama

Stravična statistika: Svaki treći muškarac bi silovao ženu kada ne bi bilo posledica!

Muškarci koji su rekli kako bi prisilili ženu na seks, ali ne i silovali, ne smatraju svoje postupke kažnjivima, a kod nekih su čak primetili i osećanje ponosa idejom da bi prisilili ženu na seksualne odnose, pokazalo je istraživanje
Vesti
00:22h Autor:
Stravična statistika: Svaki treći muškarac bi silovao ženu kada ne bi bilo posledica!
Foto: Shutterstock

Šokantni rezultati istraživanja dolaze sa Univerziteta u Dakoti gde je u istraživanju učestvovalo 73 studenta. Naime, na pitanje "da li bi li prisilili ženu na seksualne odnose kad bi znali da neće biti posledica", čak trećina je rekla da bi to učinila, dok su brojevi pali kad su ispitivači ponovili pitanje i iskoristili reč "silovanje".

Ipak, reč "silovanje" nije zaustavila 13 odsto ispitanika koji su priznali da bi to uradili kada bi mogli da se izvuku bez posledica i kada za to niko ne bi znao.

Džoan Kolins nakon 64 godine ćutanja: Sa 17 godina me je silovao čovek za kog sam se kasnije udala!

Ispitanici su zaključili da muškarci koji su rekli kako bi prisilili ženu na seks, ali ne i silovali, ne smatraju svoje postupke kažnjivima, a kod nekih su čak primetili i osećanje ponosa idejom da bi prisilili ženu na seksualne odnose. Takođe su primetili da oni koji bi bili spremni na silovanje imaju neprijateljski stav prema ženama, dok oni koji bi ih "samo" prisilili na seks imaju bolje odnose sa suprotnim polom.

Sramotna izjava o zatočenim žrtvama silovanja: Šta se žale, živele su za džabe 10 godina!

To pokazuje da postoje različiti psihički profili zlostavljača i načini na koje oni sami sebi opravdavaju svoje postupke, ali zločin je zločin, šta god zlostavljač mislio o tome.

Nakon ovog istraživanja aktivisti za borbu protiv nasilja nad ženama zaključili su da treba prestati samo sa upozoravanjem žena da se ne oblače provokativno, da ne piju previše i da se ne kreću same, već i da obrate pažnju i na muškarce koji imaju nasilne sklonosti, i da treba raditi s njima kako bi se nasilje zaustavilo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs