Odlikovani

Najviše civilno priznanje: Meril Strip i Stivi Vonder dobili Medalju slobode

Ova nagrada namenjena je ljudima koji su posebno doprineli nacionalnim interesima Sjedinjenih Američkih Država, svetskom miru i kulturi
Vesti
09:00h Autor:
Najviše civilno priznanje: Meril Strip i Stivi Vonder dobili Medalju slobode
Foto: AP

Višestruko nagrađivana glumica Meril Strip i proslavljeni muzičar Stivi Vonder su među 19 ličnosti koje je predsednik Barak Obama juče imenovao za najviše nacionalno odlikovanje za civile, Medalju slobode.

Među ostalim dobitnicima ove prestižne nagrade za "posebne zasluge" su i kompozitor Stiven Sondhajm, književnica Izabel Aljende, novinar Tom Broko, ekonomista Robert Solou i koreograf i baletan Alvin Ejli.

Savete za lepotu Meril Strip pročitajte OVDE - jednostavan trik!

"Od aktivista koji se bore za promene, do umetnika koji istražuju najudaljenije domete naše mašte, od naučnika zahvaljujući kojima je Amerika predvodnik napretka, do javnih službenika koji pomažu u pisanju novih poglavlja američke istorije, ovi građani su dali fantastičan doprinos zemlji i svetu" - istakao je Obama.

Medalja slobode je najviše civilno priznanje u SAD, namenjeno osobama koje su posebno doprinele nacionalnim interesima SAD, svetskom miru, dali značajan doprinos kulturi ili drugim dostignućima.

OVDE saznajte koja domaća pevačica je dobila priznanje za doprinos razvoju kulture u Srbiji!

Nagrade će dobitnicima biti uručene 24. novembra u Beloj kući.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs