Obradujte svoj dom

Počeo sajam nameštaja: Preko 300 izlagača iz 15 zemalja, popusti do 40 odsto

Ove godine sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije trajaće do 16. novembra i okupiće čak 300 izlagača, od kojih 100 iz inostranstva
Vesti
22:44h
Počeo sajam nameštaja: Preko 300 izlagača iz 15 zemalja, popusti do 40 odsto
Foto: Beta

Na Beogradskom sajmu danas je otvoren Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije pod sloganom "Obradujte svoj dom", a tokom manifestacije posetioci će moći da pazare nameštaj uz popuste i do 40 odsto.

Sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije trajaće do 16. novembra i okupiće 300 izlagača, od kojih 100 iz inostranstva.

Kojih 7 detalja mogu da osveže svaku prostoriju, saznajte OVDE.

Ovaj sajam je izuzetno značajna manifestacija za tu privrednu granu, koja je konstantno ostvaruje suficit u robnoj razmeni i uspeva da izveze finalni proizvod i do 20 odsto, rekao je na otvaraju manifestacije vršilac dužnosti predsednika Privredne komore Srbije (PKS) Milivoje Miletić.

To je postignuto zahvaljujući korišćenju domaćih resursa, sirovina i sredstava, u teškim ekonomskim vremenima, pa je prošle godine izvezeno oko 500 miliona dolara nameštaja, a u prvoj polovini ove godine rezultati su takođe dobri, naveo je Miletić.

Ti rezultati, kako je rekao, mogu biti još bolji ako se u privredi sprovedu strukturne reforme, koje treba da omoguće novi ambijent privređivanja i podstaknu proizvodnju drvne industrije i nameštaja.

Ta grana privrede ima poseban značaj, jer se dobar deo delatnosti odvija u ruralnim sredinama, koje su nerazvijene i imaju velike potrebe da se dalje unapređuju, istakao je Miletić.

On je naveo da industrija nameštaja plasira svoje proizvode na tradicionalna i zahtevna tržišta EU i zemlje bivše Jugoslavije, ali da postoji potreba da se plasman proširi na tržošte Rusije. PKS će nastojati da se podignu kapaciteti te privredne grane, jer je relano očekivati da ono uskoro može da dostigne izvoz od milijardu dolara godišnje, dodao je on.

OVDE pročitajte be kojih 8 komada nameštaja se nikako ne može!

Sajam je okupio inostrane izlagače iz 15 zemalja - Austrije, Nemačke, Italije, Češke, Turske, Poljske, Grčke, Kine, Rumunije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore. Slovenija i Hrvatska su pripremile nacionalne izložbe u Hali četiri.

Posetioci na sajma imaju priliku da vide i kupe, uz popuste i do 40 odsto, najnovije serije domaćeg i uvezenog garniturnog i komadnog nameštaja, kao i dekorativne elemente za kuću, opremanje javnih objekata, poslovnog prostora i ugostiteljskih objekata.

Proizvođači tapaciranog nameštaja su smešteni u halama jedan i tri, a mebl štofovi, posteljina i nameštaj od punog drveta u Hali tri, dok se izlagači tepiha, tapeta i dekoracije zidova i podova predstavljajiu u Hali 3A. U Hali 2A je pločasti nameštaj za kuhinje i predsoblja, a u Hali 2B mašine i alati za obradu drveta.

U Hali četiri izlažu proizvođači spavaćih i dečijih soba, kreveta, dušeka i repromaterijala.

Jedan posetilac sajma dobiće u nagradnoj igri garnituru za dnevi boravak, koju je obezbedio generalni sponzor sajma - kompanija "Numanović".

U okviru sajma biće održna i međunarodna izložba mašina, alata i repromaterijala za drvnu industriju.

Radno vreme sajma je od 10 do 20 sati, osim poslednjeg dana, kada će raditi do 18 časova. Cena pojedinačne ulaznice nije menjana od prošle godine, ostaje 300 dinara, za kolektivne posete 200, a parking košta 100 dinara na sat.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs