Sećanje na velikog muzičara

Preminuo na današnji dan: Trinaest godina od smrti Rođe Raičevića

Na današnji dan pre 13 godina preminuo je Rodoljub Rođa Raičević, pevač i kompozitor, koji je kroz svoje pesme slavio ljubav
Vesti
15:12h Autor:
Preminuo na današnji dan: Trinaest godina od smrti Rođe Raičevića
Foto: Kurir: Damir Dervišagić

Muzičar rodom iz Nikšića na svoje poslednje putovanje otišao je tiho, u 44. godini, a vest o njegovoj smrti pojavila se samo u jednom dnevnom listu. Rođa je umro od prekomerne doze metanfetamina (sintetička droga iz grupe spojeva feniletilamina, koja brzo izaziva zavisnost, prim. aut.), u jednom stanu u ulici 27. marta u Beogradu.

Njegov odlazak ostavio je neizbrisiv trag u srcima njegovih brojnih kolega. Jedan od onih koji se često sete Rođe je Dragan Brajović Braja, koji je s njim sarađivao na dva albuma.

"Rođa nije zaboravljen među nama koji smo ga poznavali. Njegove pesme i dalje žive. Sećam ga se kao velikog prijatelja, od kog sam mnogo toga naučio. Za ovih 20 godina rada samo sam u Željku Joksimoviću i njemu prepoznao ljude sa kojima mogu za noć da napravim album. Nedostaje mi. Kad se u kafani čuju pesme "Tako je suđeno" ili "Da bog da tebi", rastužim se", kaže Braja.

http://www.youtube.com/watch?v=uM7Ak9XI8LA
miljenik među koleginicama
Bubi Miranović.

"Družili smo se na početku njegove karijere. Otišla sam za Toronto i putevi su nam se tad razišli. Bio je divan kolega. Ozbiljan, a opet zabavan u društvu. Volim njegovu boju glasa. Obavezno naručim neku njegovu pesmu kad sedim u kafani. Na taj način ga se setim", kaže Miranovićeva.

Mira Škorić i Rođa bili su dobitni tandem, a za svoju prijateljicu s kojom je otpevao duet "Ruse kose" napravio je prvi narodnjak.

"Pevao je zabavnu muziku, a meni je napravio hit "Koga da ljubim posle tebe". Kad mi je ponudio pesmu, smejali smo se i šalili da prelazi u narodnjake. Bio je duša od čoveka. Pravi prijatelj. Uvek će mi biti u lepom sećanju. Mnogo kolega je otišlo. To mi teško pada", kaže Škorićeva.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs