Zajednici na dar - kompanija NIS podržava buduće roditelje

Briga o reproduktivnom zdravlju i ulaganja u tu oblast omogućavaju pojednicima da se ostvare u, po mišljenu mnogih, najlepšoj ulozi u životu, a to je roditeljstvo.

Vesti
Autor:
Zajednici na dar - kompanija NIS podržava buduće roditelje
Foto: Promo

Sa tim će se sigurno složiti svi koji su se u toj ulozi već ostvarili i potvrditi neizmernu količinu sreće i ljubavi koje je u njihov život doneo dolazak novog člana porodice. Pored lepih stvari koje dolaskom na svet beba donosi porodici, potomstvo je nešto na čemu se zasniva opstanak i napredak svakog društva.

Zbog toga, oblast reproduktivnog zdravlja nije samo stvar pojedinca, već društva u celini. To posebno važi u vremenu kada se veliki broj parova suočava sa teškoćama u naporima da dobije decu zbog problema steriliteta. Ovo je problem sa kojim se suočava veliki broj parova ne samo u našoj zemlji, već i u većini evropskih zemalja. Zato je dobrodošla pomoć svih koji mogu aktivno da se uključe u rešavanje ovog izazova, od društveno odgovornih kompanja, pa do pojedinaca.

Nis
foto: Promo

U tom cilju, kompanija NIS je odlučila da ove godine program „Zajednici zajedno“ bude posvećen upravo reproduktivnom zdravlju i povećanju nataliteta. Tako će, pod sloganom „Da se nove nade rode“, kompanija NIS podržati realizaciju 22 projekta u 13 partnerskih gradova i opština u našoj zemlji. Odabrani projekti, čija je ukupna vrednost 118,5 miliona dinara, usmereni su na opremanje zdravstvenih ustanova na svim nivoima zdravstvene zaštite koje će na ovaj način dobiti mogućnost da unaprede dijagnostiku i uspešnije leče naše sugrađanke, što direktno doprinosi povećanju nataliteta. Između ostalog, zdravstvene ustanove širom Srbije dobiće savremene ultrazvučne i CTG aparate, opremu za embriološke laboratorije i hirurške intervencije, ginekološke stolove i stolice namenjene i osobama sa invaliditetom, kao i inkubatore za novorođene bebe. Pored toga, podršku će dobiti i nekoliko lokalnih samouprava u cilju realizacije javnih poziva za sufinansiranje troškova parovima u procesu vantelesne oplodnje.

Ovi projekti će biti realizovani u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku, Pančevu, Požarevcu, Kikindi, Zrenjaninu, Kanjiži, Srbobranu, Žitištu, Novom Bečeju i Velikom Gradištu. Rezultati konkursa programa „Zajednici zajedno“ objavljeni su na veb sajtu https://www.nis.rs/rezultati-zajednici-zajedno-2022/, kao i na sajtovima gradova i opština učesnica u programu.

Kompanija NIS je za 13 godina, koliko realizuje program „Zajednici zajedno“, u bolji život naših sugrađana, kroz preko 1.000 realizovanih projekata, uložila više od 1,5 milijardi dinara. Ono što je zajedničko svim projektima jeste da su odgovorili na suštinske potrebe zajednice i doprineli njenom napretku.

Nis
foto: Promo
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs