Deca nacrtala svoje paketiće želja

NIS pripremio novogodišnje paketiće za najmlađe (FOTO)

U svaki paktić spakovano je i malo dečije nade i razigrane duše

Vesti
Autor:
NIS pripremio novogodišnje paketiće za najmlađe (FOTO)
Foto: Promo

Novogodišnji praznici su vreme ljubavi, sreće i darivanja. Zato su, kao i svake godine uoči novogodišnjih praznika, zaposleni NIS-a organizovali pakovanje novogodišnjih paketića za decu. Rukovodeći se izrekom „Najviše ima onaj koji puno daje“, pripremili su darove za mališane iz domova bez roditeljskog staranja „Kolevka“ u Subotici, „Jefimija“ u Kruševcu, „Stanko Paunović“ u Negotinu, „Spomenak“ u Pančevu i „Duško Radović“ u Nišu.

foto: Promo

U novogodišnji duh darivanja uključili su se i prvotimci Košarkaškog kluba „Partizan“ - Stefan Birčević, Rade Zagorac, Ognjen Jaramaz, Novica Veličković, kao i predsednik kluba KK „Partizan“ Ostoja Mijailović koji su se pridružili NIS-ovim volonterima u pripremi unikatnih poklona.

foto: Promo

Jer, ove godine, svako dete dobiće poklon prema sopstvenoj želji. Volonteri NIS-a „otkrili“ su ih organizujući kreativne radionice pod nazivom „Nacrtaj svoj paketić želja“ na kojima su mališani kroz glumu, crtanje, pevanje i recitovanje poželeli lutke, knjige, autiće, bicikle, slušalice… Tako je u svaki paktić spakovano i malo dečije nade i razigrana dečije duše.

1 / 5 Foto: Promo

Jedna želja ovoj deci ipak, bila je zajednička - da se volonteri vrate i ponovo druže sa decom. Na takvu poruku NIS-ovi volonteri su odgovorili toplo, prijateljski i lično napisali svakom detetu čestitku i prikačili je za paketić. Ono što su deca poklonila volonterima ne može da stane u jedan paketić, fotografiju ili priču. Iskrenost, radost, smeh i mnogo ljubavi u jednom zagrljaju i pogledu. Tako je NIS u ovoj godini postao bogatiji za 258 novih drugara iz Domova za decu bez roditeljskog staranja. I neka ih bude što više u narednoj godini!

Osmesi na dečijim licima biće najveći poklon volonterima NIS-a kada se ovih dana budu uputili put Kruševca, Subotice, Negotina, Pančeva i Niša da uruče novogodišnje darove, a praznici će postati izvor veselja i za one kojima je potrebna posebna podrška, ljubav i pažnja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs