Srbija

KOMPANIJA NIS NASTAVLJA DA PODRŽAVA ZAJEDNICU: Da se nove nade rode

Kompanija NIS je u okviru programa „Zajednici zajedno“, izdvojila 118,5 miliona dinara za podršku porodicama u procesu vantelesne oplodnje

Porodica
Autor:
KOMPANIJA NIS NASTAVLJA DA PODRŽAVA ZAJEDNICU: Da se nove nade rode
Foto: Promo

Jedna omiljena dečja pesma kaže da su deca ukras sveta. Zbog toga smo sa radošću dočekali nedavno objavljene podatke da se u Srbiji za prvih šest meseci 2022. godine rodilo 29.334 beba, odnosno 521 dete više u poređenju sa istim periodom prošle godine. Jer, deca nisu samo ljubav i ponos svojih roditelja, ona su i nova nada i budućnost čitavog sveta.

Sa druge strane, roditeljstvo je jedno od najdragocenijih iskustava u životu svakog pojedinca. Nezaboravni put od zasnivanja porodice, porođaja, prvih koraka i reči deteta, pa sve do polaska u školu i odrastanja jednog novog ljudskog bića spremnog da osvoji svet, neprocenjivi su trenuci u životima roditelja.

NIS
foto: Promo

Za ovako velike korake je veoma važno imati podršku porodice, prijatelja, zajednice, ali i države i svih odgovornih kompanija. To posebno važi za pojedince koji imaju problema sa reproduktivnim zdravljem. Prema pojedinim podacima, danas se svaki sedmi par bori sa neplodnošću. Prepoznavanje ovog problema i pronalaženje rešenja od vitalnog je značaja za svako društvo.

Zbog toga je Vlada Srbije u julu usvojila Uredbu kojom će vantelesna oplodnja biti omogućena ženama starosti do 45 godina, umesto do 43, kao što je bilo pre novog propisa.

Ovakva podrška povećanju nataliteta podstakla je i članove zajednice da se pridruže novoj energiji i na svoj način pomognu budućim roditeljima.

Tako je kompanija NIS, u okviru programa „Zajednici zajedno“, izdvojila 118,5 miliona dinara za podršku porodicama u procesu vantelesne oplodnje, kao i za nabavku specijalizovane medicinske opreme u cilju poboljšanja uslova za rad u zdravstvenim ustanovama. Pravo na učešće u programu „Zajednici zajedno“ imaju sve gradske i opštinske uprave obuhvaćene programom, kao i javne ustanove zdravstvene zaštite koje se nalaze na teritoriji tih 13 partnerskih zajednica širom Srbije.

Na ovaj način, kompanija NIS je još jednom dokazala svoju posvećenost zajednici, kao i važnost podizanja svesti o problemima sa kojima se pojedinci susreću na svom putovanju ka zasnivanju porodice.

NIS
foto: Promo
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs