Borba protiv korona virusa

ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Za vikend ne radi ništa osim OVOGA

Članovi Kriznog štaba složili su se oko jedne mere - da srednjoškolci ostanu kod kuća i nastavu prate onlajn i sledeće nedelje

Vesti
Autor:
ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Za vikend ne radi ništa osim OVOGA
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa upravo je završena. Na njoj je analizirana aktuelna epidemiološka situacija, a počela je u 11 sati.

Na sednici Kriznog štaba usvojene su mere za predstojeći vikend prema kojima u subotu i u nedelju ništa neće raditi osim prodavnica prehrane, apoteka, zdravstvenih ustanova, benzinskih pumpi za točenje goriva, kioska i dostave hrane. Za razliku od prethodnog vikenda, mere stupaju na snagu u večeras u ponoć odnosno u prvom minutu subote.

O merama koje će biti na snazi od ponedeljka, javnost će biti obaveštena u nedelju.

Kako saznajemo, članovi Kriznog štaba složili su se oko jedne mere - da srednjoškolci ostanu kod kuća i nastavu prate onlajn i sledeće nedelje.

Broj novozaraženih virusom korona povećava se svakim danom, u poslednjih nekoliko dana taj broj je prešao 4.500, te se očekuje da će na sednici biti pooštrene postojeće mere. To je na neki način najavila premijerka Ana Brnabić koja je rekla da će sigurno biti novih mera za vikend i da će se insistirati da se svi koncerti otkažu.

Epidemiolog i član medicinskog dela Kriznog štaba Predrag Kon traži da se sve zatvori minimum na nedelju dana, jer u suprotnom zdravstveni sistem neće izdržati.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs