Korona virus

OD DANAS RADE BAŠTE KAFIĆA I RESTORANA: Ovo su uslovi i kazne za kršenje propisanih mera!

Oni koji su primili obe doze vakcine u ugostiteljskim objektima će morati da se ponašaju potpuno isto kao i oni koji nisu vakcinisani, nema razlike

Vesti
Autor:
OD DANAS RADE BAŠTE KAFIĆA I RESTORANA: Ovo su uslovi i kazne za kršenje propisanih mera!
Foto: Kurir

Nove relaksirane epidemiološke mere od danas su u našoj zemlji ponovo na snazi, a to znači da opet možemo da ispijamo pića u omiljenom kafiću ili ručamo u restoranu.

Međutim, za to sada postoje posebna pravila, te ovo dobro zapamtite:

- Dozvoljeno je najviše petoro ljudi za istim stolom.

- Obavezan je razmak od dva metra među ljudima što znači da ako odete u paru na piće, morate da sedite isključivo jedni preko puta drugih, uz uslov da je razmak dva metra.

- Maska je obavezna i za stolom. One će morati da se nose i dok se čeka na porudžbinu, ali i u periodu dok ne konzumirate hranu i piće

- Oni koji su primili obe doze vakcine u ugostiteljskim objektima će morati da se ponašaju potpuno isto kao i oni koji nisu vakcinisani, nema razlike.

I ako možemo ponovo da uživamo u ispijanju kafe na otvorenom, na živu muziku ćemo da pričekamo jer je i dalje je zabranjena i u baštama.

Podsetimo, kafići i restorani i dalje mogu da obavljaju šaltersku prodaju hrane i pića, bez obzira na to da li imaju ili nemaju baštu, dok dostava ostaje dozvoljena 24 sata dnevno sedam dana u nedelji.

Stroga kontrola i kazne

Ako prekršite neko od pravila najpre ćete biti upozoreni od strane kovid redara koji je zadužen za poštovanje mera u ugostiteljskim objektima. Ako se oglušite o njegova upozorenja, on može zatražiti vaše udaljenje iz objekta. Ako vam pak bude dopušteno da sedite na razdaljini manjoj od dva metra, odnosno da ne nosite masku dok ne obedujete, a u tom trenutku Komunalna milicija uđe u lokal, kaznu nećete platiti vi.

Za ovaj prekršaj novčanu kaznu će snositi kovid redari, u iznosu od 30.000 dinara, odgovorna lica 50.000, preduzetnici u iznosu od 150.000 i pravna lica 300.000.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs