Borba protiv korona virusa

DANAS SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Hoće li biti dozvoljen rad bašti kafića i restorana?

Kako stvari sada stoje, ekonomski deo Kriznog štaba zalaže se za potpuno otvaranje ugostiteljskih objekata, i unutrašnjeg dela i bašti, što medicinski deo smatra nedopustivim

Vesti
Autor:
Foto: Profimedia

Nova sednica Kriznog štaba biće održana danas u 16 sati u Palati Srbija.

 

Prethodnih dana najviše se pričalo o mogućnosti da se otvore bašte restorana i kafića.

 

Prema saznanjima beogradskih medija, o tome postoji okvirna saglasnost u Kriznom štabu, ali nema dogovora na koji bi način rad bašti bio omogućen, a kamoli o otvaranju unutrašnjeg dela ugostiteljskih objekata.

Kako stvari sada stoje, ekonomski deo Kriznog štaba zalaže se za potpuno otvaranje ugostiteljskih objekata, i unutrašnjeg dela i bašti. Ovaj deo štaba smatra da rad bašti treba dozvoliti bez naročitih ograničenja, unutar objekata da stolovi budu udaljeni jedan i po metar, a da može da sedi najviše po dvoje.

 

Medicinski deo štaba, međutim, procenjuje da je otvaranje unutrašnjosti kafića i restorana nedopustivo, a da bi mogao biti dozvoljen rad bašti pod posebnim uslovima - razdaljina stolova, limitiran broj gostiju i obavezno nošenje maski, osim kada se konzumira poručeno.


Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić potvrdila je da je danas nova sednica Kriznog štaba u 16 sati i navela da će se prethodno sastati sa stručnim delom tog tela kako bi se razmotrilo koliko je moguće popuštanje mera.

 

Ona je na TV Pink rekla da se vidi stagnacija, čak i blagi pad novozareženih u Beogradu, gde je i najviše vakcinisanih građana.

 

- Obratićemo se javnosti nakon sednice Kriznog štaba. Saslušaću lekare i videćemo da pokušamo da nađemo neki balans - rekla je Brnabićeva.

 

Trudićemo se, kaže, da još malo relaksiramo mere, koje su sada među blažima u odnosu na zemlje Evrope, ali da će se voditi računa da nastavimo sa rezultatima jer, i ako su veliki brojevi novozaraženih, dosta su dobri.

 

- Vidimo stagnaciju, čak blagi pad, ali to ne smemo da ugrozimo - naglasila je Brnabić.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...