Brojevi i dalje visoki

Završena sednica kriznog štaba: NEMA GOVORA O POPUŠTANJU epidemioloških mera

Hajde da makar imamo trocifren broj zaraženih, pa da razgovaramo o relaksiranju, kaže dr Tiodorović

Vesti
Autor:
Završena sednica kriznog štaba: NEMA GOVORA O POPUŠTANJU epidemioloških mera
Foto: Profimedia

Sednica Kriznog štaba Vlade Srbije za borbu protiv korona virusa koja je počela danas u 10 sati u Palati Srbija a završena je posle nepunog časa. Na njoj je razmatrana aktuelna epidemiološka situacija.

Po završenoj sednici, javnosti se obratio dr Predrag Kon rekavši da mere ostaju na snazi kao i da nije bilo ni govora o popuštanju. Doktor je rekao da beležimo i blagi porast, najverovatnije zbog povratka sa skijališta, ali i britanskog soja virusa.

- Zvezdina utakmica nije se ni pominjala, sve mere su na snazi i to je suština - rekao je dr Kon osvrnuvši se na fudbalski meč Crvena zvezda - Milan.

On je dodao da je Krizni štab danas bez pominjanja ikakvih imena pojedinačnih osudio svako istupanje protiv preventivnih mera.

Ministar zdravlja danas je bio izričit da se mere ne poštuju dovoljno i da je to, kaže, svima jasno, s obzirom na rezultate koji se beleže.

Struka ukazuje da je i dalje potreban oprez, jer su brojevi obolelih i hospitalizovanih i dalje visoki, te da je još rano za popuštanje mera.

"Razumemo da su ljudi u uslužnim delatnostima pogođeni, ali nije trenutak za popuštanje mera. Hajde da makar imamo trocifren broj zaraženih, pa da razgovaramo o relaksiranju", rekao je za Blic prof. dr Branislav Tiodorović.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs