Kako vam se čini?

PREDLOG ZA ODRŽAVANJE SVADBI JE SPREMAN: Ovako bi mogla da izgledaju veselja od juna?

Grad Beograd, Gradski zavod za javno zdravlje (GZZJZ) i Privredna komora Srbije (PKS) pripremili su predlog kako bi veselja mogla da budu organizovana na bezbedan način

Vesti
Autor:
Ilustracija, Foto: Profimedia / Ilustracija

Svadbe koje bi mogle da uslede posle eventualnog popuštanja kovid mera 21. juna, možda neće biti baš onakve na kakve smo navikli, već će više ličiti na bal pod maskama i to onim zaštitnim.

Grad Beograd, Gradski zavod za javno zdravlje (GZZJZ) i Privredna komora Srbije (PKS) već su pripremili predlog kako bi sve to moglo da bude organizovano na bezbedan način, uz poštovanje protivepidemioloških mera.

Bez prvog plesa i igre uopšte, bez grljenja, ljubljenja i čestitanja, a između muzike i publike pleksiglas - tako bi u narednom periodu mogle da izgledaju svadbe u Srbiji.

Razmak između stolova morao bi da bude minimum dva metra, za stolom ne bi smelo da sedi više od pet osoba, biće ukinut podijum za igru, a između muzičara i gostiju trebalo bi da se nalazi čak i barijera od pleksiglasa.

Po ovom predlogu, na svadbama bi izostale tradicionalne čestitke, grljenje i ljubljenje, ali i švedski sto, već bi konobari sa maskama posluživali zvanice.

Organizatori svadbi, prijema i drugih sličnih skupova morali bi da imaju spiskove gostiju i da ih čuvaju barem 30 dana, a za organizaciju bi bili zaduženi i redari. U okviru liste preporuka na prvo mesto stavljeno je ograničavanje direktnog kontakta i obezbeđenje sigurne distance, na drugom visok stepen higijene, dezinfekcije i korišćenja lične zaštitne opreme, a na trećem visok stepen higijene objekata u kojima se skup održava.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...