Ko ima pravo?

Kome ležu još dva minimalca na račun 21. septembra?

Paket državne pomoći

Vesti
Autor:
Foto: Shutterstock

Država je na vreme napravila sveobuhvatne mere podrške zbog korona virusa i posle isplate 100 evra svim punoletnim građanima, mogućnosti da se stopiraju krediti i isplate pet minimalaca, kao podrška privredi, 21. septembra biće isplaćene još dve minimalne zarade za novoosnovana preduzeća, ona koja su registrovana između 15. marta i 20. jula ove godine, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

 

On je istakao da će se ovog meseca ili u oktobru ići na rebalans budžeta, kada će se videti da li polako izlazimo iz krize.

 

"Pratimo šta se dešava. Septembra ili oktobra ići ćemo sa rebalansom budžeta, imamo i budžete za 2021. godinu, da vidimo kakvi će nam biti prihodi, odnosno prilivi. U septembru i oktobru bićemo svi mnogo pametniji. Tada ćemo videti da li polako izlazimo iz krize", rekao je Mali upitan da li će biti novih mera podrške.

 

Ministar je napomenuo da je Vlada na vreme reagovala sa merama vrednim 5,8 milijardi evra za sprečavanje negativnih ekonomskih posledica korona virusa, što je 12,5 odsto našeg BDP.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...