Snalažljiv

Jeo muve da bi preživeo: Nemački turista, dijabetičar, se izgubio u Australiji (FOTO)

Nemački turista u Australiji je bio odsečen zbog iznenadnih poplava u državi Kvinslend, a preživeo je hraneći se uglavnom insektima
Vesti
21:30h Autor:
Jeo muve da bi preživeo: Nemački turista, dijabetičar, se izgubio u Australiji (FOTO)
Foto: Printscreen / Youtube

Nemački turista, koji se izgubio u Australiji, uspeo je da preživi dve nedelje jedući muve, saopštila je danas australijska policija.

Zalutalog Danijela Dudžisa pokupio je slučajni automobilista u četvrtak uveče blizu gradića Vindora, u državi Kvinslend, izjavio je inspektor Mark Henderson.

Kako prenosi AP, 26-godišnji Nemac, dijabetičar zavisan od insulina, poslednji put je viđen 17. februara kada je napustio Vindoru i krenuo peške prema severu do Džunde, naselja udaljeno 77 kilometara.

Dudžis je bio odsečen čitavih deset dana zbog iznenadnih poplava u toj oblasti, a preživeo je hraneći se uglavnom insektima.

"Šalio se kako je nemoguće ostati gladan u Australijskom Autbeku zbog količine muva koje se mogu pojesti radi proteina", kazao je Henderson u izjavi za televiziju ABC.

"Kod sebe je imao konzerve pasulja i nešto žitarica kada je odlazio iz Vindore, ali je te zalihe vrlo brzo potrošio. Tada je prešao na muve", dodao je inspektor.

Dudžis je rekao policiji da je čuo helikoptere koji su poslati da ga traže ali da piloti nisu mogli da ga vide zbog gustog rastinja. Kod sebe je, srećom, imao dovoljno insulina, te po povratku u Vindoru nije imao potrebu za lekarskim lečenjem.

"Bio je zaista ogladneo, ali je sve u svemu bio dobro raspoložen", naveo je Henderson, dodajući da je Nemac odlučan da nastavi svoje putovanje do Severne Teritorije.

"Obećao je da će se ovog puta držati glavnih pravaca i da neće zalaziti u divljinu", precizirao je on.Dudžis već nekoliko meseci stopom krstari Australijom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs