saopštenje

Otkazuju se putovanja u Italiju zbog korona virusa: Evo šta se dešava ako ste već uplatili aranžmane!

Putnivi će moći da dobiju novac ili da u dogovoru sa agencijama promene program putovanja

Vesti
Autor:
Foto: Shutterstock

Putovanja koja su planirana za delove Italije Veneto i Lombardija u naredne dve nedelje biće otkazana, a putnici će moći da dobiju povraćaj novca ili u dogovoru sa agencijama promene program putovanja, saopštila je Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (YUTA).

 

Na osnovu prvih informacija povodom uvođenja karantina u pojedinim gradovima u Italiji, kao i otkazivanja završnog dela karnevala u Veneciji zbog širenja koronavirusa, planirana putovanja u delove Italije Veneto i Lombardija će u naredne dve nedelje, koliko je označeno da će privremene mere trajati, biti otkazana, navodi se u saopštenju, koje prenosi RTS.

 

Za sva ostala putovanja koja su ugovorena i planirana za mart-april 2020. godine odluka će biti doneta u skladu sa razvojem situacije na terenu i zvaničnih informacija italijanskih vlasti.

 

Svetska zdravstvena organizacija proglasila vanrednu situaciju zbog koronavirusa na globalnom nivou

foto: Shutterstock

Iz Asocijacije apeluju na sve putnike koji su ugovorili putovanja preko turističkih agencija u Srbiji da budu u kontaktu sa organizatorima putovanja koji će, shodno aktuelnoj situaciji, učiniti sve da izađu u susret putnicima, povraćajem, kada i gde je to moguće, ili zamenom destinacija.

 

"Moramo da naglasimo da je ova sitacija takozvana "viša sila", pa samim tim ni turističke agencije ne snose krivicu za nastalu situaciju kao ni putnici", dodaje se u saopštenju.

 

U takvim i sličnim situacijama iz Jute apeluju na strpljenje, sa apsolutnim poverenjem da će turističke agencije profesionalno uraditi svoj deo posla pre svega u interesu putnika, kada je to moguće.

 

Takođe, napominju da nije proglašeno vanredno stanje i da ukoliko dođe do takvog razvoja situacije postupaće se u skladu sa međunarodnim propisima, navodi RTS.

 

Evo kako koronavirus utiče na pošiljke: Pošta više ne prihvata pisma ili pakete namenjene Kini?!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...