OČEKUJE NAS SPEKTAKL

SVE JE SPREMNO ZA BEOVIZIJU: Favoriti se već izdvojili, scena nikad glamuroznija!

Sve je sprremno za muzički spektakl! Prvo polufinale Beovizije startuje večeras, drugo polufinalno veče nas očekuje već suta, a mnogi poznati izvođači su se nameračili da baš oni budu novi predstavnici na Evroviziji u Italiji.

Vesti
Autor:
SVE JE SPREMNO ZA BEOVIZIJU: Favoriti se već izdvojili, scena nikad glamuroznija!
Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Večeras od 21 h na RTS-u počinje takmičenje - Pesma za Evroviziju. Ove godine u Italiji održaće se 66. Pesma Evrovizije, a koja ekipa iz Beograda ide u Torino znaćemo 5. marta. Konkurencija je bila izuzetno jaka, na konkurs je stiglo više od 150 kompozicija, a izabrano je 36 najboljih.

Ako je sudeći po pregledima na You Tube-u, neki od favorita su: Sara Jovanović, Aca Lukas, Igor Simić, Zorja Pajić, Marija Mikić.

Voditeljka muzičkog festivala Dragana Kosjerina osvrnula se na ovogodišnje pripreme za prestižno takmičenje.

- Iz godine u godinu, čini mi se, raste popularnost ovog festivala, prošle godine smo napravili pauzu zbog pandemije, ali smo se sada okupili da još jednom pokažemo koliko dobrih pesama imamo i koliko izvođači vole ovaj festival. Ove godine produkcijski, festival je na najvišem mogućem nivou - nikad veća bina, nikad više učesnika, nikada lepših kostima, koreografija, raznovrsnijih pesama, mislim da će se zaista uživati - zaključuila je Kosjerina.

Najbolju pesmu odabraće publika i stručni žiri

Gostujući u Beogradskoj hronici, glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačević, rekla je da je ovaj festival povod za radost, i da iz godine u godinu, na konkurs stiže sve više pesama.

Tom prilikom je i objasnila je da su članovi žirija kompetentni ljudi iz muzičkog sveta, kompozitori, aranžeri, tekstopisci, muzički urednici, profesori na Akademiji. Takođe, istakla je da se njihova imena, nakon svih provera, ne objavljuju - dok ne glasaju, kako bi se izbegle nerpijatnosti.

Gosti u revijalnom delu porgrama

Kada je reč o gostima festivala, grupa Hurricane će imati svoj šou, drugo veče će biti posvećeno jugoslovenskoj pesmi i gost će biti Danijel Popović. Finale će biti u znaku Italije, kancona i Sanrema.

U Italiji će ove godine nastupati predstavnici iz 41 zemlje. Polufinala se održavaju 10. i 12. maja, a veliko finale 14. maja u dvorani Pala Olimpiko u Torinu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs