učestvuje i srbija

Na pesmi Evrovizije sledeće godine učestvovaće 41 zemlja: Polufinale 18. i 20. maja, finale 22. maja!


Evropska radiodifuzna unija (EBU) je saopštila da je učešće na „Pesmi Evrovizije“, koja bi sledeće godine trebalo da bude održana u holandskom gradu Roterdamu, potvrdila 41 zemlja. Među učesnicima će biti i predstavnik Srbije.
 

Vesti 27.10.2020. - 18:21h Autor: Stil/RTS
Foto: Profimedia

Učešće na takmičenju sledeće godine potvrdile su iste zemlje koje je trebalo da nastupaju na ovogodišnjoj „Pesmi Evrovizije“ koja je otkazana zbog pandemije korona virusa.


Zbog otkazivanja takmičenja, Evropska radiodifuzna unija je donela odluku da se organizacija „Evrosonga“ sledeće godine ponovo prepusti holandskim emiterima, a festival bi trebalo da se održi od 18. do 22. maja 2021. godine.

 

„Zahvalni smo zbog posvećenosti 41 emitera za pomoć u ponovnom organizovanju i povratku 'Pesme Evrovizije'“, rekao je Martin Esterdal, izvršni supervizor takmičenja.

 

Dodao je da EBU zajedno sa holandskim emiterima NPO, NOS i AVROTROS radi na četiri scenarija za održavanje „Pesme Evrovizije“ sledeće godine i da su u stalnom kontaktu sa svim učesnicima.

 

„Tim holandskih emitera naporno radi kako bi omogućio da 'Pesma Evrovizije' obezbedi uzbuđenje i inovacije koje očekuje više od 180 miliona gledalaca, uprkos izazovnim okolnostima“, istakao je Esterdal.

 

Izvršni producent takmičenja Sice Baker naveo je da su organizatori pred sebe postavili visoku lestvicu za predstojeće takmičenje i da je u toku izrada protokola u cilju zaštite zdravlja zaposlenih, takmičara, novinara i posetilaca.

Među 41 zemljom koja je potvrdila učešće je i Srbija.

 

Osim Srbije, na takmičenju će učestvovati i Albanija, Australija, Austrija, Azerbejdžan, Belgija, Belorusija, Bugarska, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Gruzija, Hrvatska, Irska, Island, Italija, Izrael, Jermenija, Kipar, Letonija, Litvanija, Malta, Moldavija, Nemačka, Norveška, Poljska, Portugalija, Rumunija, Rusija, San Marino, Severna Makedonija, Slovenija, Španija, Švajcarska, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Ukrajina i domaćin Holandija.

 

Od jula 2021: Ukida se roming za zemlje Zapadnog Balkana

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...