oSTAO BEZ POSLA

Džejmi Oliver bankrotirao: Gubi milione, radnici besni na njega! (FOTO)

Poznati kuvar krivi Bregzit, roškove iznajmljivanja, stopu lokalne samouprave i povećanje minimalne zarade

Vesti 21.05.2019. - 17:39h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Profimedia

Osoblje je zabrinuto otišlo kućama nakon što su na ulazu u restoran, čiji je vlasnik Džejmi Oliver, zatekli katanac. Naime, restorani poznatog kuvara su zatvoreni zbog duga koji iznosi oko 71,5 miliona funti, prenosi Dejli Mejl.

 

1300 radnih mesta je ugroženo. Zaposleni u Džejmijevoj kompaniji navode da su dobili mejl o tome da su smenjeni, samo 30 minuta pre nego je kompanija objavila propast.

 

"Stvarno sam ljut jer Džejmi neće tražiti posao i mučiti se da plati račune, kao mi koji smo radili za njega," izjavio je jedan radnik.


Džejmi Oliver savetuje: Ovako možete iskoristiti svaki komadić hrane - ušteda je neverovatna!

 

Stručnjaci kažu da je rast aplikacija za preuzimanje hrane na britanskim ulicama doprineli narušavanju zarade kompanije.


Džejmijevi restorani su imali i niz loših rezenzija, uključujući i kritičara restorana, Marinu Ologlin koja je 2018. godine rekla da će se "vratiti u restoran samo ako joj neko plati".

 

Džejmi Oliver je za svoj krah optužio Bregzit, što je kako je rekao jedan od faktora koji su izazvali "savršenu oluju", kao i troškove iznajmljivanja, stopu lokalne samouprave i povećanje minimalne zarade.

 

43- godišnji kuvar, koji je zarađivao preko 240 miliona funti tokom 20 godina popularnosti, rekao je i da je "razoren" i "veoma tužan zbog ovakvog ishoda".

 

Džejmi Oliver otkrio recept za dugovečnost: Lista od 14 namirnica! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...