Ukus koji se pamti

Čokoladni mozaik: Najkremastije kocke u koje ćete se zaljubiti! (RECEPT)

Na prvi zalogaj će vas osvojiti

Recepti 16.01.2019. - 10:18h Autor: maminajela.com
Foto: Shutterstock

Sastojci: 200 g bele čokolade, 200 g mlečne čokolade, 400 g kisele pavlake (20% mlečne masti), 2 dl slatke pavlake, 10 g želatina, 1 d vode, pola kasičice kafe, oko 100 g keksa.

 

Priprema: Staviti želatin u hladnu vodu da nabubri. U dve posude istopiti belu i tamnu čokoladu, svaku sa 1 dl slatke pavlake. U istopljene čokolade dodati želatin, i dobro izmešati da se želatin istopi.


U još tople čokolade dodati po 200 g pavlake. U tamni deo dodati kafu. Na dno manjeg kalupa poređati keks natoljen u mleko.

 

Sipati (smese će biti dosta retke) naizmenično belu i tamnu smesu. Držati nekoliko sati u frizideru da se dobro stegne.

 

Pamuk kiflice: Najmekše testo na svetu! (RECEPT, VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...