Nemojte se uplašiti pomalo neobične kombinacije bele čokolade i maslinovog ulja – to je najnoviji kulinarski trend pred kojim su se poklonili i najveći gastro-gurui svetske scene.
Sastojci:
- 200 grama bele čokolade
- maslinovo ulje
- slatka pavlaka -50 ml ekstra devičanskog (blagog)
- slatka pavlaka- 100 ml za šlag životinjskog porekla
- šećer u prahu
- 1 kašika kakaa u prahu
- menta za dekoraciju
- so
Mus od bele čokolade: Desert koji će osvojiti srca vaših ukućana! (RECEPT)
Priprema:
- U posudu iznad pare narendajte belu čokoladu, te stalno mešajući kutlačom pričekamo da se otopi.
- Ugasite vatru, sipajte rakiju i maslinovo ulje, dodajte so i sve zajedno izmešajte da se dobije jednolična smesu, te stavite sa strane.
- U drugu posudu sipajte obe slatke pavlake i ručnim mikserom umutite kao šlag.
- Zatim lopaticom uzmite 1/3 šlaga i dobro ga umešajte u posudu s čokoladnom smesom.
- Potom uzmite još jednu trećinu šlaga, ali njega sada nežno pomešajte u čokoladnu smesu.
- Isto ponovite s preostalim šlagom kako biste dobili krem.
- Krem ostavite u posudi u kojoj ste je pripremali, te je poklopite i stavite u frižider da odstoji nekoliko sati.
- Pre posluživanja u posudu sipajte maslinovo ulje, dodajte kakao i šećer u prahu, te dobro izmešajte sastojke.
- Na sredinu tanjira poređajte po jednu kuglicu kolača, okolo pospite mešavinom maslinovog ulja i šećera u prahu, zatim kuglicu musa posipajte kakaom u prahu, sve zajedno ukrasite listićem mente i poslužite.
Gotov za samo 25 minuta: Napravite čokoladni kolač bez jaja, sladak je kao med! (RECEPT)