ODUŠEVIĆETE SE

Pohovano posno jelo koje će vas raspametiti: Ovaj hrskavi i sočni karfiol morate da probate! (RECEPT)


Sjajan recept za pohovani karfiol koji možete da jedete uz posni namaz

Recepti 03.12.2018. - 19:41h Autor: Stil/Lepaisrećna
Foto: Shutterstock

Karfiol pruža mnogo mogućnosti za improvizaciju u kuhinji, a pripremljeni pohovani karfiol na ovaj način oduševiće sve ukućane.


Sastojci:

 

  • 1 glavica mladog karfiola
  • 40-50 grama prezli
  • ulje
  • 200 grama brašna
  • so
  • suvi začin
  • 1/4 kesice praška za pecivo
  • 1/4 l kisele vode

 

Zapečen karfiol u pikantnom sosu

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • Obariti glavicu karfiola sa malo suvog začina.
  • U brašno dodati suvi začin, so, prašak za pecivo, kiselu vodu i napraviti masu kao za palačinke.
  • Staviti dosta ulja u šerpu (kao za posne krofne) i kad se dobro zagreje spuštati u njega cvetiće od barenog karfiola koje smo prethodno umočili u brašno pomešano sa solju, zatim u masu za pohovanje, pa u prezle.

 

Pečeni karfiol: Tako dobro i ukusno, a jednostavno jelo! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...