Probajte

Punjene šubarice: Mekane krofnice na bakin način! (RECEPT)

Preukusni zalogaji sa voćnim punjenjem

Recepti 29.09.2018. - 11:09h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

 

10 g kvasca, 300-400 g brašna, 1 jaje, malo šećera, so,, 200 ml kiselog mleka, mala kocka maslaca, džem za punjenje, prah šećer, 1 vanilin šećer, ulje za prženje

Priprema:

 

Rastopiti kvasac u malo mlakog mleka, dodati jaje, malo šećera i soli, kiselo mleko, rastopljen maslac i brašno i zamesiti glatko testo.

 

Ostaviti da malo poraste oko 10 minuta pa vaditi jednake loptice, malo ih oblikovati dlanovima i ređati u poslužavnik koji podmažete uljem.

 

Ostaviti ih još 10 minuta pokrivene da odmore i spuštati u vrelo ulje i pržiti kao što je prikazano u videu.

 

Vaditi rešetkom na papirni ubrus.

 

Preseći na pola i puniti po želji. Uvaljati ih u pomešan vanilin i prah šećer.

 

Prijatno!

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...