SALATA SA PILETINOM
Potrebno je:
* 400 g kukuruza šećerca
* 300 g pilećeg filea
* 4 kašike susama
* 300 g kisele pavlake
* so
* biber
* maslinovo ulje

U zagrejanom tiganju na malo maslinovog ulja ispržite pileće šnicle koje ste prethodno posolili i pobiberili. Isecite meso na manje komade. Kukuruz skuvajte u slanoj vodi, procedite i ostavite u cediljki da se prosuši kako ne bi puštao vodu u salati. U manjem tiganju prepecite susam dok ne poprimi zlatnožutu boju. Mešajte sve vreme pazeći da ne izgori. U dubljoj činiji pomešajte meso, kukuruz, kiselu pavlaku, posolite i pobiberite i ostavite u frižideru da se prohladi.
LAGANA LAZANjA

Potrebno je:
* 300 g brašna
* kašičica soli
* 3 kašike maslinovog ulja
* 200 ml mlake vode
Za bešamel sos:
* 70 g maslaca
* 60 g brašna
* 800 ml mleka
* so, biber
* 100 g narendanog kačkavalja
Za nadev:
* 700 g brokolija
* 500 g čeri paradajza
* 100 g kukuruza šećerca
Brašno i so pomešajte, dodajte ulje, vodu i umesite testo. Podelite ga na dva dela, pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite da stoji 15 minuta. Na pobrašnjenoj dasci testo tanko razvucite i izrežite u pravougaone oblike. Brokoli isecite na cvetiće, kratko prokuvajte u posoljenoj vodi i ocedite. Na ugrejanom maslacu kratko propržite brašno, dodajte mleko, so, biber i mešajte sve vreme dok ne provri i kuvajte još nekoliko minuta. Sklonite sa vatre, umešajte narendani sir. Pripremljene lazanje kratko prokuvajte i ocedite. Na dno nauljene vatrostalne posude složite deo lazanja. Po njima rasporedite deo čeri paradajza narezanog na četvrtine, kukuruz šećerac i brokoli, prekrijte bešamelom, zatim ponovite postupak i završite lazanjama. Sve prelijte ostatkom bešamela i pecite u rerni zagrejanoj na 200 C oko pola sata.
MEKSIČKE TORTILjE

Za tortilje:
* 150 g kukuruznog brašna
* 200 g pšeničnog glatkog brašna
* so
* 200-250 ml tople vode
Za nadev:
* 3 kašike ulja
* 200 g pilećeg filea
* čili papričica
* crvena paprika
* zelena paprika
* 100 g crvenog pasulja
* 100 g kukuruza šećerca
Pomešajte kukuruzno i pšenično brašno, so, dodajte vodu i umesite glatko testo. Podelite ga na 16 loptica, pokrijte alu-folijom i ostavite da stoji oko 15 minuta. Na vrućem ulju propržite meso iseckano na kockice, dodajte narezanu čili i svežu crvenu i zelenu papriku, zatim oceđeni i isprani pasulj, kukuruz šećerac i kratko prokuvajte. Pripremljene hlepčiće za tortilje tanko razvijte na pobrašnjenoj dasci i pokrijte alu-folijom. Pecite ih u zagrejanom tiganju bez masnoće sa svake strane 15-30 sekundi. Na vruću tortilju stavite topli pripremljeni nadev, preklopite i poslužite.
POTAŽ

Potrebno je:
* glavica crvenog luka
* 2 čena belog luka
* 200 g pilećeg filea
* 2 šargarepe
* konzerva kukuruza
* krompir srednje veličine
* pileća kocka za supu
* jaje
* 2 kašike gustina
* 1 dl neutralne pavlake
* so, biber, ulje
* maslac
U dubljoj šerpi rastopite malo maslaca i ulja. Dodajte sitno iseckan crveni luk, dinstajte, zatim beli luk i još malo propržite. Potom dodajte sitno seckano pileće meso, krompir i šargarepu, malo posolite pa pržite pet minuta. Prelijte ključalom vodom, dodajte pileću kocku za supu, pustite da provri, smanjite vatru i neka vri pola sata, pa dodajte kukuruz. Nakon toga umutite jedno jaje i mešajući dodajte u šerpu pa nastavite sa kuvanjem. U šolji umutite 2 kašike gustina sa vodom, dodajte u čorbu i kuvajte još pet minuta. Na kraju ubacite pavlaku za kuvanje, so i biber. Neka provri još jednom.
VEGETARIJANSKI KUSKUS

Potrebno je:
* 120 g kuskusa
* 200 ml vode
* so, biber
* 20 g putera
* 150 g kukuruza
* 150 g graška
* pola crvenog luka
* zelena paprika
* crvena paprika
* sok od pola limuna
Stavite kuskus u dublju činiju. Prelijte ga ključalom vodom u koju ste dodali so i biber. Poklopite činiju i nakon nekoliko minuta dodajte puter i promešajte kuskus viljuškom da bude rastresit. U slanoj vodi skuvajte kukuruz i grašak, dobro ocedite. Iseckajte crvenu i zelenu papriku, crveni luk i dodajte kuskusu, uz kukuruz i grašak. Začinite sokom od pola limuna i promešajte salatu. Služite hladno kao prilog uz meso.