Pravićete ga stalno

Bosanski sevdidžan: Tradicionalni recept za neodoljivu poslasticu! (RECEPT)

Neverovatno brzo i lako se sprema, a ukus je nezaboravan

Recepti
13:52h Autor:
Bosanski sevdidžan: Tradicionalni recept za neodoljivu poslasticu! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

4 jajeta

1 čaša od 2dl šećera u prahu

1 čaša rastopljenog putera

1 limun

1 čaša pšeničnog griza

1/4 čaše brašna

1 čaša slatke pavlake

250 g šećera

vanilin ekstrakt

Priprema:

1. Belanca umutiti u čvrst šam. Slatku pavlaku ohladiti, pa i nju čvrsto umutiti.

2. Žumanca umutiti sa šećerom u prahu, dodati istruganu koricu limuna i rastopljen puter. Zatim umešati brašno i griz. Na kraju, dodati ulupanu pavlaku i šam od belanaca, sve dobro izmešati.

Izliti u podmazan i pobrašnjen pleh i peći na 180 stepeni, dok ne porumeni.

3. Za to vreme skuvati šećerni sirup od 250 gr šećera, 300 ml vode i vanilom. Neka vri nekoliko minuta. Ubaciti i kolutove limuna pri kraju.

4. Ispečen kolač još vruć lagano zaliti toplim sirupom i ostaviti da se ohladi. Potom ga čuvati na hladnom mestu, i služiti isečenog na kocke.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs