Spoj najlepših ukusa

Čokoladne kocke s višnjama: Poslastica koja i najveće gurmane obara sa nogu! (RECEPT)

Ukus koji će vas očarati

Recepti
Autor:
Čokoladne kocke s višnjama: Poslastica koja i najveće gurmane obara sa nogu! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Spoj ukusa kom je teško odoleti, a svaki zalogaj ovog kolača probudiće najnežnije emocije, piše stvarukusa.rs.

Sastojci:

Testo:

- 150 g čokolade

- 5 jaja

- 150 g putera

- 150 g šećera

- 80 g brašna

- ulje

Fil:

- 200 g bele čokolade

- 400 g slatke pavlake

- kašika vanilinog šećera

- 400 g višanja, očišćenih od koštica

Preliv:

- 200 g čokoalde za kuvanje

- kašičica ulja

- višnje za dekoraciju

Kolač sa višnjama i jogurtom: Savršen i jednostavan desert! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

1. Istopite 150 grama čokolade. Odvojite žumanca i belanca.

2. Isecite puter na sitne komade, dodajte mu šećer i umutite ga. Zatim dodajte otopljenu čokoladu i sve promešajte.

3. Smesi od čokoalde i putera dodajte postepeno žumanca i brašno i promešajte.

4. Posebno umutite belanca i šam pažljivo dodajte čokoladnoj smesi, pa promešajte.

5. Sipajte smesu u pleh i pecite pola sata u rerni zagrejanoj na 180 C.

6. Izlomite belu čokoladu, otopite je i dodajte joj slatku pavlaku i vanilin šećer. Ovu smesu zagrevajte na srednjoj dok se lepo ne promeša, konstantno mešajući nekoliko minuta. Sklonite sa ringle i ohlađeni fil dobro umutite mikserom.

7. Pečenu koru presecite horinzontaln o na dva dela. Premažite jednu koru filom, pospite višnjama, zatim namažite ostatk krema, pa preklopite drugom korom. Otopite čokoladu za preliv s malo ulja pa prelijte kolač. Stavite ohlađenu poslasticu u frižider da se stegne, pa je pre služenja isecite na kocke.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs