Sastojci:

250 g brašna, 3 jaja, 120 g maslaca, 180 g šećera, 1/2 kesice praška za pecivo, 2-3 kašike jogurta, limunova korica, 100 g lešnjaka ili badema, 1/2 kg očišćenih zrelih višanja (zaslađenih), šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Kalup obložite papirom za pečenje.

Penasto umutite žumanca, šećer i maslac.

Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, jogurt i narendanu koricu limuna pa sve izmešajte.

Na kraju umutite sneg od belanaca pa ga varjačom nežno sa mlevenim lešnicima umešajte u smesu.

Izlijte je u pripremljeni kalup i rasporedite višnje po površini.

Pecite kolač 25-30 minuta na 200°C, dok ne poprimi zlatnožutu boju.

Kad se ohladi, po želji ga posipajte šećerom u prahu.

Prijatno!

shutterstock-693084925.jpg
Foto: Shutterstock

Najsočniji kolač od višanja i vanile: Osvežavajuće ukusno zadovoljstvo! (RECEPT)

Osvežavajući starinski kolač

Osvežavajući starinski kolač