Prirodno sredstvo

TEMELJNO ČIŠĆENJE TEPIHA BEZ KVAŠENJA I ČEKANJA NA SUŠENJE: Moćna domaća smesa sa neverovatnim efektom! (RECEPT)

Postoje još dva neverovatna načina da izbacite sve neprijatne mirise koji su se nakupili u vašem tepihu

Enterijer
Autor:
TEMELJNO ČIŠĆENJE TEPIHA BEZ KVAŠENJA I ČEKANJA NA SUŠENJE: Moćna domaća smesa sa neverovatnim efektom! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Zamenite što je moguće više štetnih hemikalija za čišćenje doma onim prirodnim. Osim što je to bolja odluka i za vaše zdravlje i zdravlje vaše porodice, na taj način štitite i životnu okolinu, a i u kućnom budžetu će vam ostati više novca.

Naučite kako napraviti prirodno sredstvo za pranje tepiha, vrlo je jednostavno, a sve što vam treba je ono što već najverovatnije imate u kući.

Sastojci: pola litre vode, kašičica tečnog sapuna, 3 kašike belog sirćeta, 6 kašika soka od limuna, 1 kašika sode bikarbone, par kapi eteričnog ulja narandže ili limuna (može i bez toga).

Priprema: Sve sastojke ubacite u bocu sa raspršivačem, dobro promućkajte da se sve poveže, a soda bikarbona rastopi. Nanesite na tepih, utrljajte četkom i ostavite da tečnost malo ispari, odnosno tepih se osuši, pa dobro usisajte. Osim što će mrlje nestati, tepih će divno mirisati još danima nakon čišćenja.

Usisavanje, Usisivač, Tepih, Prašina
foto: Shutterstock

Soda bikarbona neutrališe neprijatan miris tepiha

Postoji još jedan vrlo jednostavan način. Pospite sodu bikarbonu po tepihu, utrljajte pa ostavite neko vreme. Na kraju usisajte. Ova metoda odlična je za neutralisanje neprijatnih mirisa.

Ukoliko želite malo više da se potrudite, u kesicu stavite šoljicu sode bikarbone i ukapajte 10 do 20 kapi eteričnog ulja. Ostavite jedan dan tako da se miris prožme sodom. Potom posipajte tepih tom smesom pa sve poprskajte vodom i dobro istrljajte grubljom četkom. Neka stoji sat do dva, pa usisajte.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs