Često pribegavamo kupovnom dresingu za salatu misleći da nemamo dovoljno vremena da ga sami napravimo, ali istina je da ovaj proces ne oduzima mnogo vremena, a ukus je mnogo bolji. Jedan od najpopularnijih dresinga je onaj za cezar salatu. Na internetu je mnoštvo različitih recepata, ali najbolji su, kažu profesionalci, najjednostavniji.
Potrebno vam je:
- 3 žumanceta - kašika dižon senfa - 2 čena belog luka - konzerva inćuna - 2 kašike soka od limuna - 2 kašike maslinovog ulja - pola šolje ulja od povrća - 2 kašike narendanog parmezana - malo soli i bibera
Idealan letnji obrok: Salata sa testeninom i tunjevinom koja se brzo pravi! (RECEPT)
Priprema:
Prvo pomešajte dva izgnječena čena belog luka i konzervu inćuna dok ne dobijete glatku masu. U drugoj činiji mutite ručno žumanca, dodajte senf, pastu od inćuna i belog luka, mutite, pa dodajte limunov sok, a kada dobijete glatku masu, dodajte maslinovo ulje. Zatim mutite minut i na kraju dodajte neutralno ulje i na kraju parmezan.
Savet plus: Ako ne želite da koristite živa jaja, umesto njih upotrebite kupovni majonez. Ovaj sos možete koristiti za bilo koju salatu, ne samo cezar.