Morate da probate

Baklava ravanija bez kora: Nikad brža i sočnija poslastica! (RECEPT)

Ako nemate vremena ili živaca za slaganje kora, isprobajte ovaj sjajan recept

Recepti
Autor:
Baklava ravanija bez kora: Nikad brža i sočnija poslastica! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci: 2 jaja, 12 kašika šećera, 12 kašika ulja, 12 kašika mleka, 12 kašika griza, 12 kašika brašna, pola kesice praška za pecivo, seckani orasi i suvo grožđe za posipanje.

Za šerbet: 300 g šećera i malo vode.

Priprema: Sve sastojke oumutiti u jednoličnu smesu, sipati u podmazan pleh i odozgo staviti malo suvog grožđa i seckanih oraha. Peći na 180 stepeni oko 20 minuta.

Kada se ispeče, ohladiti i seći na kockice. Šećer ušpinovati sa malo vode i preliti isečen kolač. Ostaviti da se dobro ohladi u frižideru, najbolje preko noći.

Kremasta torta u 4 boje: Kombinacija dve čokolade i keksa koja se ne peče! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs