Isprobajte

Pita sa kruškama: Sočni zalogaji koji vraćaju u detinjstvo! (RECEPT)

Sjajan i ukusan desert koji se brzo pravi. Možete koristiti voće po izboru!

Recepti 04.03.2018. - 12:44h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Ukoliko imate neko voće  i ne znate šta ćete sa njim napravite na brzinu ovu pitu. Ja sam ovoga puta ispekla sa kruškama.

 

Sastojci:


500 gr krušaka
500 gr gotovih kora
200 gr šećera
cimet pola kesice
1 vanilinog šećera
100 ml ulja

foto: Bakina kuhinja

Priprema:


Jednu koru pouljite i raširite drugu koru koju takođe pouljite malo četkicom. Kruške isecite po dužini na tanje parčiće i poređajte ih u donji deo kore.

 

Pospite malo šećerom i cimetom savite krajeve i urolujte. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Sve tako dok sve ne utrošite materijal.

Odozgo namažite uljem sa četkicom i pecite u rerni na 200 stepeni C oko 30 minuta da lepo porumeni.

 

Pečenu pitu pospite vanilinim šećerom. Sladite se!


Prijatno!

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...