Sjajan ukus

Bakine karamel štangle: Slatkiš kome niko neće odoleti, a pravi se za čas! (RECEPT)

Možete spremati razne kombinacije sa ovim sastojcima!

Recepti 24.02.2018. - 15:30h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

 

3 šoljice šećera ( šolja od 150 ml)

1 šoljica mleka

2 velike kašike mlevenih oraha

 

Priprema:

 

Šoljicu šećera staviti u šerpu pa na šporet da se otopi i pretvori u karamel pa skloniti sa šporeta.

foto: Bakina kuhinja

Dodati šoljicu mleka malo promešati pa dodati još 2 šoljice šećera i pustiti da se lepo sve istopi i i ostaviti da vri uz postepeno mešanje pa dodati 2 kašike mlevenih oraha.Treba da vri na tihoj vatri dok se ne pojave gusti beli mehurovi.

foto: Bakina kuhinja

Kad povučete varjačom po dnu šerpe treba da se vidi trag na dnu. Odmah treba to skinuti i izliti u pleh. Koliki pleh zavisi od veličine karamela, ako ste pravili malu količinu treba mali uzan pleh.

 

Kad se malo stegne iseći na štangle pa pustiti da se u frižideru sasvim stegne.

foto: Bakina kuhinja

Umesto oraha u kuvani fil možete staviti čokoladu ili štangle preliti sa otopljenom čokoladom kao u receptu..

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...