probajte

ZAPEČENI PILEĆI BATACI SA PAVLAKOM: Preukusan ručak spreman za tren oka! (RECEPT)

Sjajna ideja za topao i ukusan ručak za vašu porodicu

Recepti
14:50h
ZAPEČENI PILEĆI BATACI SA PAVLAKOM: Preukusan ručak spreman za tren oka! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Zimsko vreme, a posebno ovaj deo godine ispunjen je druženjima sa porodicom i prijateljima. Za jedno takvo okupljanje, predlažemo vam ovaj jednostavan ali i preukusan recept za ručak.

Sastojci: 6 komada pilećih bataka sa zabatkom ( manjih ), 1 kašika suvog začina, 200 ml pavlake za kuvanje ( neutralna pavlaka ), 1 kašika brašna ( mekog ), 100 g pica kačkavalja, peršunov list, malo sušene mirođije, malo bibera i soli

Uputstvo: Zagrejati rernu na 200 stepeni. U pleh poslagati batake sa zabatcima koje smo samo malo zasekli na onim delovima gde je meso deblje.

Posuti suvim začinom, pa naliti čašu vode i staviti u rernu. Posle 30 minuta okrenuti batake i vratiti da se peku. Još jednom ih okrenuti posle 15 minuta i ostaviti još 15 da se zapeku odgore.

Zatim izvaditi pleh iz rerne pa batake izvaditi iz pleha. Pavlaci dodati rendani sir, brašno, punu kašiku brašna, peršunov list, mirodjiju i bibera po ukusu. Umutiti pa dodati čašu vode, opet izmešati i istresti u plah u kojem su se pekli bataci. Iz pleha ne odlivati vodu od bataka.

Sve izmešati, tako u plehu varjačom, pa videti koje je gustine sos. Ako je gustine koja vama odgovara onda doliti još pola čaše vode, izmešati i vratiti batake u pleh, u sos ali tako da je zapečena strana gore. Ukoliko vam je sos redji nego što volite nemojte dodavati vodu. Uvek računajte na to da pleh ide ponovo u rernu i da će malo vode ispariti iz sosa.

Vratiti još nekih 20ak minuta u rernu sve zajedno da prokrčka, da se ukusi sjedine.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs