Probajte

Svinjski vrat u sosu iz rerne: Najsočnije meso koje ste ikad probali! (RECEPT)

Meko i sočno meso koje se priprema u rerni, za sve one žene koje nemaju mnogo vremena, a žele da njihova porodica ima ukusan obrok...

Recepti 10.12.2017. - 20:40h Autor: domacirecepti.net
Foto: Shutterstock

Uz ovakvu pripremu vam ostaje dosta slobodnog vremena koje možete iskoristiti da pripremite priloge, salatu, možda čak i kolač. Odlično se slaže uz pirinač, bilo koju vrstu rižota i krompira.

 

Sastojci: 6 velikih parčadi od vrata ( oko 1,2 kg ), 1 kašika suvog začina, 1 kašika sušenog peršunovog lista, 1 kašičica sušenog bosiljka, 2 lovorova lista, 1 kašika mlevene crvene paprike, 500 ml vode + 300 ml 1 kašika brašna 1/2 kašičice soli

 

Priprema: Uključiti rernu na 200 stepeni. Meso poslagati u tepsiju, posuti suvim začinom, pešunovim listom, bosiljkom i lovorom. Zatim usuti 500 ml vode. Staviti u rernu da se peče sat vremena.

 

U toku pečenja okrenuti nekoliko puta. Posle sat vremena umutiti 300 ml vode, brašno, crvenu papriku i so. Preliti preko mesa, prodrmati tepsiju i vratiti još 30 minuta da se peče.

 

Pre posluženja prodrmati tepsiju da se sos svuda ujednači.

 

Poslužiti toplo.

 

Prijatno!

 

Probajte još:

 

Lovačke šnicle: Najukusnije meso koje ste ikad probali! (RECEPT)

 

Piletina karbonara: Najsočnije meso koje ste ikad probali! (FOTO, RECEPT)

 

Tajni recept piletine pukovnika Sandersa: Najsočnije meso na svetu! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...
*/ ?>