Probajte

SVINJSKI VRAT U SOSU IZ RERNE: Najsočnije meso koje ste ikad probali! (RECEPT)

Meko i sočno meso koje se priprema u rerni, za sve one žene koje nemaju mnogo vremena, a žele da njihova porodica ima ukusan obrok...

Recepti
Autor:
SVINJSKI VRAT U SOSU IZ RERNE: Najsočnije meso koje ste ikad probali! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Uz ovakvu pripremu vam ostaje dosta slobodnog vremena koje možete iskoristiti da pripremite priloge, salatu, možda čak i kolač. Odlično se slaže uz pirinač, bilo koju vrstu rižota i krompira.

Sastojci: 6 velikih parčadi od vrata ( oko 1,2 kg ), 1 kašika suvog začina, 1 kašika sušenog peršunovog lista, 1 kašičica sušenog bosiljka, 2 lovorova lista, 1 kašika mlevene crvene paprike, 500 ml vode + 300 ml 1 kašika brašna 1/2 kašičice soli

Priprema: Uključiti rernu na 200 stepeni. Meso poslagati u tepsiju, posuti suvim začinom, pešunovim listom, bosiljkom i lovorom. Zatim usuti 500 ml vode. Staviti u rernu da se peče sat vremena.

U toku pečenja okrenuti nekoliko puta. Posle sat vremena umutiti 300 ml vode, brašno, crvenu papriku i so. Preliti preko mesa, prodrmati tepsiju i vratiti još 30 minuta da se peče.

Pre posluženja prodrmati tepsiju da se sos svuda ujednači.

Poslužiti toplo.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs