Probajte i vi

Aromatična jesenja torta: Poslastica sa bundevom svima uspeva! (RECEPT)

Izuzetno ukusna, aromatična torta, veoma lepog izgleda koja se lako sprema

Recepti 22.10.2017. - 18:08h Autor: srbijuvolimo.rs
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

 

Za koru:

300 g brašna, 200 g maslaca, 2 žumanceta, pola kašičice soli, 2 kašike pavlake, pola kašičice praška za pecivo


Za žuti fil:

500 očišćene bundeve, 600 ml mleka, 100 g šećera, vanilin šećer, kašičica đumbira, kašičica cimeta, 3 jajeta, 50 g maslaca

 

Za beli fil:

500 g sremskog sira, 200 g šećera, 5 jaja, kašika limunovog soka, vanilin šećer

 

Priprema:

Od brašna, maslaca, žumanaca, soli, pavlake i praška za pecivo umesite prhko testo i ostavite ga odstoji oko pola sata u frižideru. Bundevu isecite na kocke, skuvajte je u mleku, propasirajte, pa je sastavite sa šećerom, izmućenim jajima, cimetom, đumbirom i maslacem.

 

Sremski sir umutite sa šećerom, limunovim sokom i vanilin šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje i mutite dok smesa ne postane glatka i kompaktna. Testo izvadite iz frižidera, razvijte ga i stavite u namašćen pleh ili kalup za pečenje. Po testu rasporedite beli fil, a odozgo žuti. Pecite prvo pola sata na 180 stepeni, a zatim oko 20 minuta na 140 stepeni. Pre posluženja tortu dobro ohladite.

 

Trik da vam palačinke nikada ne budu žilave: Od sada ćete ih praviti samo ovako!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...