jesenji dar prirode

Leči desetinu bolesti: Evo zašto bi bolesni trebalo da jedu bundevu!

Posle ovoga ćete sigurno češće da konzumirate pulpu i seme bundeve koji su puni korisnih sastojaka

Fitnes & Nutricija
22:47h Autor:
Leči desetinu bolesti: Evo zašto bi bolesni trebalo da jedu bundevu!
Foto: Shutterstock

Nauka je pokazala da je jedan od jesenjih plodova veoma lekovit. Reč je tikvi ili bundevi. Češće bi trebalo da konzumirate pulpu i seme bundeve koji su puni korisnih sastojaka.

Plod bundeve se u narodnoj medicini preporučuje kao diuretik, za izbacivanje suvišne vode iz organizma, naročito ljudima koji boluju od reume, gihta, ili upale bubrega.

Za gojazne osobe bundeva je odlična dijetalna hrana, kao i za dijabetičare. Ali, ne sme se zaslađivati tokom pripreme. Odlična je i za osobe s oboljenjima želuca i tankog creva ili one koji pate od krvavih proliva.

Seme koje žene i deca svaki dan treba da jedu: Bundeva golica leči celo telo!

foto: Profimedia

Kao sredstvo protiv dečijih glista u narodnoj medicini se koristi seme bundeve. Mogu ga uzimati i deca od dve-tri godine, trudnice, dojilje i stariji, kao i oni s bolesnom jetrom. Potrebno je ujutro, na prazan želudac pojesti istucane semenke s malo meda. Za malu decu preporučuje se od 30 do 50 grama, a za onu veću od 30 do 150, a za odrasle količina semenki od 300 do 400 grama. Takođe, posle ove terapije, preporuka je – ne jesti par sati.

Seme bundeve olakšava tegobe kod bolesne prostate i tada ga treba konzumirati svakodnevno, pritom kod guljenja treba paziti da se ne ukloni zelenkasta pokožica na semenu, u kojoj se nalazi najviše lekovitih sastojaka.

Bog joj ukazao šta da jede za zdravlje: Čuveni recepti Svete Hildegarde!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs