Tako jednostavno se pravi

Najukusniji čokoladni čizkejk: Kolač bez pečenja, gotov za samo 20 minuta! (RECEPT)

Neodoljiva kombinacija sastojaka čine desert koji se brzo priprema i još brže jede
Recepti 30.04.2017. - 21:01h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Thinkstock
  • Jednostavno

Sastojci

  • Sastojci za podlogu: 150 grama keksa s puterom
  • 100 grama putera
  • 2 kašike kakaa
  • Krem: 300 grama čokolade za kuvanje
  • 500 grama sira maskarpone
  • 200 grama šećera u prahu
  • 250 ml pavlake za šlag

Priprema:

 

1. Usitnite keks i pomešajte s rastopljenim puterom. Obložite kalup za pečenje torti papirom, pa na njega položite podlogu od keksa i putera. Keks možete da usitnite u blenderu, mlinu za kafu i orahe, ili da ih stavite u kesu, pa ih "istucite" oklagijom dok ne dobijete prah.

 

2. Mikserom umutite pavlaku za šlag, dodajte maskarpone, šećer u prahu i rastopljenu mlaku čokoladu (pazite da ne bude vruća). Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu pa je prelijte na podlogu od keksa.

 

3. Ostavite ovako pripremljenu tortu u frižideru na nekoliko sati da se stvrdne.

 

Savet plus: od čokolade možete da napravite i glazuru, pa da je prelijete preko torte, a slasne kriške poslužite i uz komadiće omiljenog voća i komadiće oraha, lešnika ili badema.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs