Oduševiće vas ukus

Čudo torta za čudesne trenutke: Neodoljivi spoj pomorandže i čokolade! (RECEPT)

Bogata kora sa orasima, zamirisana limunom, odlično se slaže sa slatko-kiselim filom od čokolade i pomorandže
Recepti
18:22h Autor:
Čudo torta za čudesne trenutke: Neodoljivi spoj pomorandže i čokolade! (RECEPT)
Foto: Thinkstock
  • Jednostavno

Sastojci

  • 4 jajeta
  • 300 g šećera
  • 100 g mlevenih oraha
  • 200 g brašna
  • rendana kora 1 limuna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 10 kašika vode
  • Fil: 150 g šećera u prahu
  • 150 g maslaca
  • 3 kašike skroba
  • 3 štangle čokolade
  • sok od 2 pomorandže
  • 1/2 l mleka

Priprema: Umutite mikserom 4 žumanceta, dodajte šećer i mutite sve dok ne dobijete penastu smesu. Dodajte 10 kašika vode, jednu po jednu. Zatim smanjite brzinu, pa postepeno dodajte prvo brašno pomešano s praškom za pecivo, mlevene orahe i izrendanu koru od limuna. Na kraju dodajte 4 belanceta koja ste prethodno umutili u čvrst sneg. Kalup za tortu podmažite uljem i pospite brašnom, pa sipajte umućenu smesu. Pecite na umerenoj temperaturi oko pola sata, piše Lepa&srećna.

Za fil prvo pripremite skrob tako što ćete 3 kašike sipati u 1/2 litra mleka i kuvati dok ne proključa. Zatim dodajte čokoladu, ostavite da ključa još 2-3 minuta, skinite sa vatre i ostavite da se potpuno ohladi. Umutite penasto maslac sa šećerom u prahu.

Polako dodajte skuvani skrob, kašiku po kašiku. Ispečenu i ohlađenu koru presecite na pola tako da dobijete dve kore. Na tanjir za tortu stavite jednu koru, poprskajte je sokom od pomorandže i filujte. Preko stavite drugu koru, poprskajte je sokom od druge pomorandže, pa filujte tortu odozgo i sa strane. Na kraju izrendajte čokoladu preko torte.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs