Gotova za pola sata

Čoko moko torta, hit na srpskoj trpezi: Meka kao puter, bez pečenja i kuvanja! (RECEPT)

Probajte pa će vam biti jasno zašto je ova poslastica postala sastavni deo svakog veselja kod nas
Recepti 07.02.2017. - 10:56h Autor: Stil
Foto: Thinkstock

Tako sočna, tako jednostavna, sa kupovnim korama i filom koji se samo umuti, bez kuvanja!

 

Sastojci: Čokoladne kore, 500 ml čokoladnog mleka, 700 g kisele pavlake, 300 g mlevenog keksa, 150 g šećera u prahu, 500 g šlaga + 1 kesica i 500 ml kisele vode.

 

Za fil umutite šlag sa kiselom vodom. Posebno umutite kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte mleveni keks.Izmešajte da se sjedini, pa dodajte 4 kašike prethodno umućenog šlaga i promešati. Ako je gusto, dodati još dve kašike šlaga. To može da varira zbog suvoće keksa.

 

Uzmite prvu koru i dobro je isprskajte čokoladnim mlekom. Kad upije, namažite trećinom fila, a preko nanesite trećinu šlaga. Isti postupak ponovite sa ostatkom materijala i završite četvrtom korom. I nju isprskajte čokoladnim mlekom, a odozgo ukrasite kesicom umućenom šlaga, čokoladnim mrvicama ili šećernim ukrasima po izboru.

 

Po izboru, četvrtu koru ne morate ni da stavljate, već možete da završite poslednjim delom fila i šlaga.

 

Torta se pravi za svega pola sata, jako je sočna i mekana, a njen ukus će vas sigurno naterati da je napravite ponovo!

 

Slana torta ajvarka: Tradicionalno srpsko predjelo morate da probate! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...