Ukusan predlog za ručak

Paradajz punjen pirinčem i maslinama

Paradajz sa ukusnim i aromatičnim filom od pirinča i maslina
Recepti
12:16h Autor:
Paradajz punjen pirinčem i maslinama
Foto: Shutterstock
  • 40 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 250 g pirinča
  • 500 ml supe
  • Glavica crnog luka
  • čen belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so, biber
  • 100 g crnih maslina bez koštice
  • 8 paradajza srednje veličine
  • 2 kašike maslaca

Priprema

1. Pirinač staviti u dublju šerpu, pa preliti supom i ostaviti da ključa oko 15 minuta, kako bi pirinač upio svu tečnost.

2. Očistiti crni i beli luk, iseckati, izdinstati na maslinovom ulju. Dodati skuvani pirinač i sve promešati. Posoliti i pobiberiti. Masline iseckati i umešati u masu sa pirinčem.

3. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Paradajz oprati, obrisati, sa svakog skinuti poklopac i izdubiti plod. Izdubljen mesnati deo ploda ispasirati, pa staviti u podmazanu tepsiju. Unutrašnjost izdubljenog paradajza posoliti i pobiberiti, pa ispuniti masom sa pirinčem. Na svaki punjeni paradajz staviti tanak listić maslaca, pa poklopiti poklopcem. Punjeni paradajz peći u rerni 15 minuta.

Po želji ukrasiti začinskim biljkama.

OVDE preuzmite recept za punjene ćureće šnicle.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs