Odličan i kao predjelo

Jelo meseca: Slasni rolat od tikvica i kačkavalja! (RECEPT)

Kad ga jednom probate, više nećete prestajati da ga pravite
Recepti 25.05.2016. - 13:59h Autor: Stil
Foto: Profimedia
  • 35 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 2 veće tikvice
  • 1 jaje
  • malo brašna
  • 200 g šunke
  • 300 g kačkavalja
  • 1 kugla mocarele
  • malo mleka
  • so, biber
  • malo ulja za prženje

1. Pomešajte brašno, mleko i jaja, tako da dobijete testo malo gušće nego za palačinke. Posolite i pobiberite po ukusu.

 

2. Tikvice oljuštite i isecite po dužini, bez ceđenja vode. Umačite u pripremljeno testo i ispržite sa obe strane. Vadite na tanjir obložen papirnim ubrusom, kako biste ocedili višak masnoće.

 

3. Na komad aluminijumske folije poređajte gotove tikvice jednu uz drugu, tako da formirate koru. Svuda poređajte šunku (tanko sečenu i rendanu), izmrvljenu mocarelu i narendan kačkavalj. Urolajte pažljivo, prekrijte folijom i pecite 20 minuta na 180 stepeni.

 

4. Uklonite foliju i ostavite da se prohladi, pa poslužite uz sveže lepinjice i jogurt.

 

Bele bajadere sa kokosom: Bez pečenja, gotove za 10 min!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs