Obavezno probajte

Idealan prilog uz svako jelo: Posne knedle od krompira i pečuraka (RECEPT)

Na prvi zalogaj ćete se oduševiti kombinacijom ovih ukusa i pravićete ih često
Recepti
20:36h
Idealan prilog uz svako jelo: Posne knedle od krompira i pečuraka (RECEPT)
Foto: Profimedia
  • 45 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 600 g belog krompira
  • 60 g skrobnog brašna
  • 600 g kelja
  • 200 g šampinjona
  • kašičica ulja od repice
  • kašičica šećera
  • 2-3 kašičice belog sirćeta

1. Skuvajte 450 gr krompira u slanoj vodi, a ostatak sitno narendajte. Kuvani krompir izgnječite, a sirovi pomešajte sa skrobnim brašnom pa umešajte u kuvani, posolite i dobro izmešajte. Vlažnim rukama oblikujte 8-10 kuglica, piše Lisa.rs.

2. Luk sitno naseckajte, a kelj nasecite na šire rezance. Očistite šampinjone i po potrebi nasecite na manje komade. Stavite slanu vodu da provri u velikom loncu, a zatim smanjite vatru, pa ubacite kuglice i kuvajte 15-20 minuta.

3. Prodinstajte luk na malo ulja. Dodajte pečurke i kelj pa nastavite dinstanje. Pošećerite i lagano karamelizujte.

4. Razredite sirćetom, sipajte pavlaku, ostavite da provri, pa kuvajte na laganoj vatri 5-10 minuta. Posolite i pobiberite. Ocedite knedle i poslužite ih sa povrćem i pečurkama.

Crne palačinke: Omiljena poslastica sa čokoladnim filom! (FOTO, RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs