1. Prosejte brašno, kakao prah i dodajte so pa umešajte šećer. Napravite udubljenje u sredini, umešajte ulupana jaja, otopljeni puter, mleko i ekstrakt vanile. Izmešajte testo da bude glatko i ostavite da stoji oko pola sata. Ispecite palačinke od testa, piše Lisa.rs.
2. Za fil, otopite čokoladu, med i puter, pa dodajte mleko da dobijete glatku masu. Za šlag, umutite pavlaku s prah-šećerom i dodajte vanilu, pa dobro rashladite.
3. Nafilujte palačinke, ukrasite šlagom i ukrasite bademom, kandiranom pomorandžom, rastopljenom čokoladom...
Napomena: Ovaj dezert je pripremljen sa minimumom šećera, ako volite slađe kolače, povećajte količinu meda ili dodajte slatko voće - banane ili šumsko voće iz slatkog.
Mekane lepinjice: Brzi hlepčići gotovi za pola sata! (RECEPT)