recept

RUČAK ZA DANAS: Piletina i bosiljak - prava kombinacija za savršen i brz obrok koji će oduševiti vaše ukućane

Kombinacija Piletine i bosiljka. Ručak za danas, gotov za čas.

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Piletina i bosiljak - prava kombinacija za savršen i brz obrok koji će oduševiti vaše ukućane
Ručak za danas: piletina u sosu sa bosiljkom, Foto: Profimedia/Ilustracija

Treba iskoristiti začine koje daju lepu aromu ručku. Danas vam predlažemo ukusan recept i verujemo da ćete mu se vraćati stalno.

Piletina u sosu od bosiljka

SASTOJCI:

  • 1 pileće grudi
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 2 grančice svežeg bosiljka
  • 2 šake oraha
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
Piletina
foto: Profimedia/Ilustracija

PRIPREMA:

Pileće grudi isecite u šnicle i posolite. Stavite u veći tiganj i pržite dok ne porumeni.

U blender (secka) stavite ostatak sastojaka (ispod piletine). Izblendirajte.

Kada je piletina pržena, dodajte joj sos i ostavite na ugašenoj ringli da se malo zagreje sa mesom. Služite sa testeninom, pirinčem, ili samo sa salatom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs