RUČAK ZA DANAS: Gulaš sa piletinom, vrhunsko gurmansko jelo za sva čula

Možda izgleda komplikovano, ali gulaš sa piletinom je jelo koje uspeva baš svima.

Recepti
08:35h Autor:
RUČAK ZA DANAS: Gulaš sa piletinom, vrhunsko gurmansko jelo za sva čula
Foto: Printscreen/youtube/ kuvajmo lako

Ne morate biti vrsan kuvar da bi vam ovaj gulaš dobro uspeo. Sve što treba da uradite je da pratite naše smernice i dobićete zasitno "jelo na kašiku"

Sastojci:

  • 300g crnog luka/2 malo veće glavice
  • 1 srednja šargarepa/80-100g
  • 2 čena belog luka
  • 60ml ulja
  • 600g pilećeg filea
  • 1 ravna kašika začinske paprike
  • so, biber, začin po ukusu
  • 150ml pasiranog paradajza
  • 100+400ml vode
  • lovorov list
  • kari po ukusu

Priprema: Izdinstajte luk i šargarepu. Dodajte pileći file seckan na male kockice. Kada meso krene da se lepi za tiganj, dodajte pasirani paradajz i malo vode. Kuvajte dok sve ne uvri. Dodajte lovorov list i ostale začine pa kuvajte još malo. Poslužite uz pire krompir.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs